تحصیل در خارج از کشور

ساخت وبلاگ

بسیاری از افراد سودای تحصیل در خارج از کشور را دارند و برای بسیاری از افراد تحصیل در خرج از کشور صرفا یک آرزوی دست نیافتنی محسوب می شود. چرا که عامل متعددی از جمله هزینه های سنگین اقامت و تحصیل در دانشگاه های خارج از ایران مانع بزرگی برای رسیدن به این آرزوست. بنابراین افراد بهتر است با شناخت کامل از معایب و مزایای تحصیلات در خارج از کشور اقدام نمایند.

هزینه تحصیل در خارج از کشور

هزینه زندگی  و تحصیل در خارج از کشور بسیار زیاد بنظر می آید برای همین افرادی که تمایل به ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند عمدتا سه راه را پیش روی خود می بینند.

  • از طریق پذیرش بورسیه  و وارد دانشگاه مورد نظر خود شوند.
  • دریافت ویزای تحصیلی برای اجازه ورود به کشور مورد نظر و ادامه تحصیل در آن کشور با صرف زمان کم.
  • اقدام به مهاجرت با هزینه های سنگین مهاجرتی که در بسیاری از موارد فرد زمان بسیار زیادی را باید صرف گذراندن پروسه مهاجرت خود نماید.

ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی نوعی از ویزا می باشد که صرفا برای افرادی که تمایل به دریافت اجازه ادامه تحصیل در کشور ثالث دارند اخذ می شود. قوانین و مقررات کشورها و دانشگاه ها برای صدور مجوز ویزای تحصیل ممکن است متفاوت باشد. لذا برسی و تحقیق قبل از درخواست ویزای تحصیلی اهمیت فراوانی دارد. در این مقاله به بررسی هزینه های اخذ و دریافت ویزای تحصیلی برای علاقه مندان به ادامه تحصیل در خارج از کشور خواهیم پرداخت.

فهرست مطالب

ویزای تحصیلی

درباره ویزای تحصیلی

ویزا یک سند رسمی می باشد برای دریافت مجوز مسافرت به کشوری غیر از کشور مقیم. چنانچه فردی موفق به دریافت ویزا از کشور مورد نظر خود شود، مجوز و ویزا بصورت یک مهر یا برچسب (لیبل) در پاسپورت وی درج خواهد شد و به شخص اجازه داده می شود تا بصورت قانونی از کشور خارج شود. ویزا انواع مختلفی دارد که یکی از آنها ویزای تحصیلی می باشد که البته نسبت به هر کشوری شرایط دریافت آن متفاوت می باشد.

انواع ویزای تحصیلی:

ویزای تحصیلی بطور کلی  به دو بخش تقسیم می شود.

نکته ای که حائز اهمیت می باشد آن است که افراد متقاضی برای دریافت این نوع ویزا تا لحظه ای که در یکی از دوره های تحصیلی تقاضا داده شده در کشور مقصد پذیرفته نشود اجازه اقدام به اخذ و دریافت ویزای تحصیلی نمی تواند بکند. به بیان ساده تر اجازه درخواست ویزای تحصیلی را نخواهد داشت. لذا اولین قدم درخواست پذیرش در دانشگاه یا دوره مورد نظر، در کشور ثالث می باشد.

عوامل پذیرش درخواست ویزای تحصیلی

عوامل متعددی جهت  پذیرش درخواست ویزای دانشجویی وجود دارد که با توجه به آنها می توان تصمیمات بهتری  جهت دریافت مجوز  برای تحصیل در خارج از کشور را گرفت.

به عنوان مثال ملیت افراد متقاضی، کشور مورد نظر و دانشگاه درخواست شده توسط متقاضی، مقطع تحصیلی متقاضی و موارد دیگر بستگی دارد.

تحصیلی در یک دانشگاه کشور خارجی نیازمند برنامه ریزی های دقیق توسط متقاضی می باشد. بگونه ای که فرد متقاضی می بایست با توجه به شرایط دانشگاه مقصد و مهلت پذیرش آن دانشگاه  اقدام به درخواست صدور ویزای تحصیلی نماید. برخی از این دانشگاه ها قبل از صدور مجوز اقدام به برگزاری امتحان ورودی می کنند که غالبا به زبان انگلیسی می باشد.

طبقه بندی صدور ویزای تحصیلی توسط دانشگاه های کشور مقصد

همانگونه که در مطالب قبل عنوان کردیم ویزای تحصیلی به دو نوع ویزای دانش آموزی و ویزای دانشجویی تقسیم می شود.

ویزای تحصیلی با توجه به زمان دوره مورد تقاضای متقاضی به دو صورت صادر می شود. ویزای تحصیلی کوتاه مدت و یا ویزای تحصیلی بلند مدت.

ویزاهای کوتاه مدت

اغلب ویزاهای  نوع کوتاه مدت برای دانشجویانی صادر می شود که تمایل دارند در دوره های کوتاه مدتی همانند دوره زبان بصورت کوتاه مدت و یا دوره اخذ گواهی نامه دیپلم شرکت نمایند. کل زمان دوره های کوتاه مدت  بر ای تحصیل در خارج از کشور غالبا بصورت سه ماهه (نود روزه) می باشد.

ویزاهای بلند مدت

ویزاهای بلند مدت برای دانشجویانی صادر می شود که تمایل دارند دوره های مدرک دانشگاهی را طی نمایند و مسلما زمان مورد نیاز بیش از 90 روز خواهد بود. این دوره ها شامل برنامه های گواهی شش ماهه و نیز دوره های کارآموزی می باشد.

طبقه‌بندی ویزای دانشجویی بر اساس نوع برنامه دانشجو

صرف‌نظر از مدت دوره، برخی کشورها ویزای دانشجویی را بر اساس نوع دانشجو طبقه‌بندی می‌کنند. این نوع می‌تواند سطح مدرک مورد استفاده برای (کارشناسی، کارشناسی‌ارشد یا دکترا)، تبادل دانشجو یا دانشجوی متقاضی یک دوره حرفه‌ای یا دیپلم باشد.

seo...
ما را در سایت seo دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : amir acreeper078 بازدید : 252 تاريخ : دوشنبه 18 بهمن 1400 ساعت: 22:04